6

Tammi Valkoinen öljyvahattu veistopinta
220-300 mm leveä lankku

alk. 97.80 € / m2

Trinity 20 mm vahva lankkulattia on vähäeloinen ja soveltuu lattialämmitykselle. Lankusta löytyy useita eri leveyksiä 22-30 cm mitoilla. Käsinveistetty Trinitylankun pinta on ainutlaatuisen kaunis ja sopivan patinoitunut. Osmo Color öljyvahaus korostaa tammen syykuviota ja tekee lattiasta miellyttävän lämpimän jalalle.

Tammilankkulattia - jopa 300 mm leveänä

Trinity™ lankkulattia asettaa riman laadulle ja kauneudelle hyvin korkealle. 20 mm vahva Trinity™ lankku on vähäeloinen ja soveltuu lattialämmitykselle. Eri leveyksiä voi yhdistellä keskenään samassa lattiassa mikä antaa suuren vapauden lattian asettelussa.

Trinity™ lankkulattia soveltuu moderniin rakentamiseen, sillä sen voi asentaa suoraan betonille tai kipsivalulle. Trinity™ asennetaan liimaamalla lankku pohjastaan suoraan alustaan kiinni. Liimana käytetään elastista liimaa joka sallii lattian luonnollisen elämisen. Trinity™ voidaan asentaa myös ruuvaamalla puukoolaukselle.

Trinity™ lankku on 20 mm vahva. Lankun pinta on 6 mm paksua, käsinveistettyä massiivitammea joka on liimattu 14 mm koivuvanerirungolle. Näin tehdään vankka, vähäeloinen lankkulattia joka toimii erinomaisesti myös lattialämmityksellä. Lankku on ympäripontattu kaikilta sivuilta, mikä tekee lattiasta helpon asentaa.

Rakenteensa ansiosta Trinity™ lankkulattia soveltuu hyvin myös julkitilakäyttöön.

AITO JA ALKUPERÄINEN KÄSINVEISTETTY TAMMIPINTA

Trinity™ lankun käsinveisto tehdään käsityönä perinteisellä veistomenetelmällä. Lattioiden veistäminen on ollut vuosisatojen ajan suosittu tapa uudistaa puulattian pinta, aikana ennen kuin lattioiden uudistaminen hiomalla oli mahdollista. Trinity™ lankun pinnan harjaamme ja öljyvahaamme itse Vaasassa.

Käsinveistetty pinta tekee Trinity™ lattiasta täysin uniikin. Pinta on hyvin miellyttävä kävellä - uskallammekin väittää että Trinity™ on miellyttävin puulattia jalalle. Käsinveistetty pinta on myös ainutlaatuisen kaunis, sillä jokainen lauta on uniikki. Veistetty pinta on juuri sopivan patinoitunut.

Trinityn kulutuskestävyys on omaa luokkaansa. Käsinveistetty pinta kestää hyvin kulumista sekä kotikäytössä että julkisissa tiloissa. Kun lattia vuosien saatossa kuluu se vain patinoituu lisää, mikä vain vahvistaa lattian ilmettä. Lattian pinta on helppo uudistaa Osmo Color hoitoöljyllä.

Veistopinnan voi toki hioa, mutta emme sitä suosittele - silloinhan lattiasta tulee sileä. Trinity™ lattian pinnan onkin tarkoitus patinoitua käytössä lisää, ja jos lattiaan tulee näkyviä kolhuja tai naarmuja voidaan ne häivyttää Osmo Color hoitoöljyllä.

Jos Trinity™ lattia kuitenkin tarvitsisi hiontaa esimerkiksi pahan tahran takia voidaan korjattava kohta veistää puhtaalle puulle, minkä jälkeen veistetty kohta öljyvahataan lattian sävyyn.

Hiomavara 6 mm
Kokonaisvahvuus 20 mm
Leveys 220 - 300 mm
Pituus 2200 tai 2500 mm
Rakenne Massiivitammipinta, koivuvanerirunko, ympäripontattu
Asennus Liimaus alustaan tai ruuvattuna koolaukselle
Asennusliima Vedetön, MS-polymer tyyppinen, elastinen liima
Lattialämmitys Trinity soveltuu vesikiertoiselle lattialämmitykselle
Pintakäsittely Pintakäsittely Osmo Color öljyvahattu tai puuvalmis (ei käsitelty)
Muuta Lattiatoimituksessa 10% laudoista saa olla lyhyempiä

Trinity™ lankkulattian asennus

Trinity™ lankkulattia soveltuu asennettavaksi vesikiertoiselle lattialämmitykselle. Trinity™ lankku on ympäripontattua, mikä nopeuttaa lattian asennusta. Asennus voidaan tehdä liimaamalla lankut suoraan betoniin tai kipsivalulle tai ruuvattuna puukoolaukselle.

Betonin tulee olla kuivaa ennen kuin Trinity™ lankku liimataan pohjastaan kiinni betoniin. Liimana käytetään MS-polymer tyyppistä, vedetöntä ja elastista liimaa, kuten esimerkiksi Bona R850. Liima levitetään teräskammalla betonin pintaan ja sen jälkeen lankku asetetaan paikoilleen. Sitä mukaa kun lankkurivejä on asennettu tulisi niiden päälle nostaa riittävät painot, jotta lankku varmasti painuu liimaan kiinni. Painot kannattaa jättää paikoilleen aina yön yli.

Elastinen liima antaa lattian elää, tästä syystä on tärkeää jättää lattian ja seinien väliin liikkumavaraa ainakin 10 mm. Trinity™ lankkuja ei liimata ponteistaan kiinni toisiinsa, vaan ainoastaan pohjaan. Tämän ansiosta lattia elää hyvin vähän ja lattialla kävely tuntuu jämäkältä.

Trinity™ soveltuu myös liimattavaksi vanerilevylle. Esimerkiksi vanhoissa asunnoissa pohjat ovat usein epätasaisia ja varsin heikkoja. Näissä tapauksissa voi olla tarpeen vahvistaa pohjaa puulevyllä. Suosittelemme pohjan vahvistukseen vanerilevyä. Vanhat lastulevyt eivät välttämättä ole riittävän lujia jotta niihin voisi asentaa lankkulattiaa liimaamalla. Tästä syystä vanerilevy onkin varmin ratkaisu. Asennus tehdään samalla tavalla kuin betonille, mutta jos alustana on vaneri niin Trinity™ lankut voidaan kiinnittää suoraan vaneriin ns. hakasilla ja paineilmanaulaimella. Näin lankku pysyy liimassa kiinni ilman että lankkulattialle tarvitsee laittaa painoja. Hakaset jäävät piiloon laudan pontin sisään.

Heikkojen pohjien vahvistukseen voidaan käyttää myös Uzin Softsonic -vahvikemattoa. Softsonic matto liimataan alustaan kiinni, ja maton päälle liimataan Trinity™ lankku. Maton paksuus on vain 3 mm, joten lattian korkeus ei nouse mainittavasti. Lisäksi Softsonic maton asennus on nopeampaa kuin vanerilla levyttäminen.

Asiakaspalvelumme neuvoo kaikissa Trinityn asennusta koskevissa kysymyksissä. Muista aina lukea lattian mukana toimitettavat asennusohjeet.

Asennusvideo: Trinityn liimaus betonille

Trinity™ lankkulattian asennus puukoolaukselle

Trinity™ lankkulattia soveltuu asennettavaksi puukoolaukselle jonka tiheys on vähintään 400 mm. Lankkulattia ruuvataan lattiaruuvein (varttikierre) koolaukseen lankun pitkältä sivulta, mutta ei laudan päädystä. Lautojen päädyn ei tarvitse osua koolauksen kohdalle. Kun lattia asennetaan ruuvaamalla tulee lankkujen ja seinien väliin jättää 10 mm liikkumavaraa. Koolauksen ja lankun väliin tulee laittaa ilmansulkupaperi. Muista aina lukea lattian mukana toimitettavat asennusohjeet.

Trinity™ lattian puhdistus ja huolto

Trinity™ lattia on valmiiksi patinoitunut käsinveistetyn tammipinnan ansiosta. Lattia kestää hyvin kulumista, kuten naarmuja ja iskuja, koska valmiiksi patinoituneessa pinnassa kulumisen jäljet eivät juuri näy. Trinity™ lattian ulkonäkö vain paraneekin vuosien saatossa, sillä siihen kohdistuvat iskut ja naarmut tekevät pinnasta entistä patinoituneemman.

Trinity™ lattiat öljyvahaamme Osmo Color kovaöljyvahalla kolmeen kertaan ennen kuin toimitamme lattian asiakkaallemme. Kovaöljyvaha tekee lattiasta hyvin kestävän ja helpon pitää puhtaana. Lattian hoito on hyvin helppoa, lattian puhdistus tehdään moppaamalla, käyttäen Osmo Color Lattiasaippuaa. Tämä pesuaine on erityisesti tarkoitettu öljyvahatuille parketeille ja puulattioille. Pesuaine sisältää pienen määrän öljyä mikä ylläpitää lattian pintaa ja hoitaa puuta, pidentäen lattian hoitoöljynnän tarvetta.

Yksi Trinityn parhaista ominaisuuksista on että lattiaa ei koskaan tarvitse hioa - silloinhan lattiasta tulee sileä. Käsinveistetyn pinnan tarkoitus on että lattia saa kulua ja patinoitua vuosien saatossa. Kun lattian pinta aikanaan alkaa näyttää nuutuneelta tai se ei enää pysy puhtaana, on aika tehdä lattialle hoitoöljykäsittely. Lattia pestään ensin perusteellisesti ja tämän jälkeen kuivan lattian pintaan levitetään hyvin ohut kerros väritöntä suojavahaa: Osmo Color 3062 - Matta öljyvaha puulattioille. Jos lattia on erittäin kulunut (esimerkiksi julkisissa tiloissa), voidaan lattia ensin käsitellä lattian alkuperäisellä värivahalla, jonka jälkeen lattia öljytään värittömällä suojavahalla. Hoitoöljyäminen on helppo tehdä myös itse, kysy meiltä tarkemmat ohjeet.

Jos lattiaan on tullut pinttynyttä likaa voidaan kohta puhdistaa käyttäen hankauslevyä ja Osmo Color Puhdistussprayta. Lattian voi myös puhdistaa helposti isolta pinnalta käyttäen lattianhoitokonetta ja valkoista- (kevyt puhdistus), punaista- (pinttynyt lika) tai ruskeaa hankauslevyä (erittäin likainen lattia). Kotikäytössä riittää yleensä punainen laikka. Ruskeaa laikkaa käytetään esim. julkisten tilojen lattioiden perusteelliseen puhdistukseen ennen hoitoöljyntää.

Jos lattiaan tulisi erittäin vaikea tahra joka ei lähde pois, on helpointa veistää Trinityn pinnasta tahriintunut kohta pois, paljaalle puulle. Sen jälkeen veistetty kohta öljytään samansävyiseksi kuin lattia. Veistotyökalun ja ohjeet saat asiakaspalvelustamme.

Lataa tästä Osmo Colorin lattianhoito-ohjeet

blabla