3

Tammi Harmaa öljyvahattu veistopinta
255 mm leveä parketti

89.90 € / m2

Trinity erikoisleveän parketin ainutlaatuinen runko mahdollistaa lukkoponttiasennuksen täysin ilman liimaa. Veistetty ja Osmo Color öljyvahattu pinta näyttää ja tuntuu ainutlaatuiselta. Trinity 25,5 cm parketista löytyy myöskin sileäpintainen versio.

TRINITY TAMMIPARKETTI LUKKOPONTILLA NYT MYÖS ERIKOISLEVEÄNÄ VERSIONA

Trinity lukkopontillinen tammiparketti saa nyt rinnalleen uuden erikoisleveän version. Kehitimme alkuperäisen Trinity parketin vuonna 2013 yhdessä asiakkaidemme kanssa, alkuperäisen Trinity lankkulattian rinnalle. Lähtökohtana oli luoda kaunis ja miellyttävä lattia joka olisi helppo asentaa ilman liimaa. Kesällä 2016 toimme myyntiin 180 mm leveän Trinity -parketin rinnalle uuden 255 mm leveän version, joka on peräti 2,4 metriä pitkä. Näin lankkulattian leveys yhdistyy vihdoin lukkoponttiparketin helppoon asennettavuuteen.

Trinity parkettiversion suurin etu on että sitä ei tarvitse liimata lainkaan alustaan, vaan asennus on ns. uiva. Laadukas lukkopontti tekee asennuksesta helppoa ja erittäin nopeaa. Trinity parketin voi toki haluttaessa myös liimata suoraan betoniin kiinni samalla lailla kuin Trinity lankkuversion.

Trinity parketti on ns. lautaparkettia, mikä tarkoittaa että parketin rakenne koostuu kolmesta eri kerroksesta. Parketin pintana käytämme 3,4 mm paksua massiivitammea, joka on kiinnitetty vahvaan ja vähäeloiseen puukuiturunkoon. Parkettilaudan alapinnassa on tasapainottava havupuuviilu. Parketin kokonaispaksuus on aina 14 mm, leveys ja pituus ovat joko 180 x 2200 mm tai 255 x 2400 mm. Uudesta 255 mm leveästä versiosta löytyy sekä veistetty tammipinta että nyt myös uutuutena sileä, kevyesti harjattu tammipinta.

Trinityparketin 180 mm ja 255 mm leveitä lautoja voi lukkopontin ansiosta yhdistää myös samassa lattiassa, jolloin lopputuloksesta tulee kauniin elävä kun esimerkiksi joka toinen lautarivi on leveämpää parkettia.

Trinity parketin valmistamme Saksassa, pinnan harjauksen ja öljyvahauksen teemme itse Vaasassa.

VEISTETTY TRINITY TAMMIPINTA - AINUTLAATUISEN KAUNIS JA MIELLYTTÄVÄ JALALLE

Trinityn veistetty tammipinta tekee parketista hyvin miellyttävän jalalle. Veistopinta on ainutlaatuisen kaunis, sillä jokainen lauta on uniikki. Veistetty pinta on juuri sopivan patinoitunut. Parketin harjaamme ja öljyvahaamme itse Vaasassa, jokainen lattia öljyvahataan mittatilaustyötä asiakkaillemme.

Trinityn kulutuskestävyys on omaa luokkaansa. Veistetty pinta kestää hyvin kulumista sekä kotikäytössä että julkisissa tiloissa. Kun lattia vuosien saatossa kuluu se vain patinoituu lisää, mikä vain vahvistaa lattian ilmettä. Lattian pinta on helppo uudistaa Osmo Color hoitoöljyllä.

Veistopinnan voi toki hioa, mutta emme sitä suosittele - silloinhan lattiasta tulee sileä. Trinity lattian pinnan onkin tarkoitus patinoitua käytössä lisää, ja jos lattiaan tulee näkyviä kolhuja tai naarmuja voidaan ne häivyttää Osmo Color hoitoöljyllä.

Hiomavara 3,4 mm
Kokonaisvahvuus 14 mm
Leveys 255 mm
Pituus 2400 mm
Rakenne Tammilautaparketti lukkopontilla, kolmikerrosrakenne
Asennus Uiva asennus ilman liimaa, parketin voi myöskin liimata alustaan kiinni
Lattialämmitys Soveltuu sekä vesikierto- että sähkölattialämmitykselle
Pintakäsittely Osmo Color öljyvahattu

Trinity™ lukkoponttiparketin asennus

Trinity™ parketin asennus on nopeaa ja helppoa. Parkettilaudat yhdistetään toisiinsa itselukkiutuvasta pontista, liimaa ei tarvitse käyttää. Asennus tehdään suoraan kiinteälle alustalle, askeläänieristematon päälle. Asennusalustaksi soveltuvat kaikki kuivat, kiinteät pohjat kuten betonilattia, kipsivalu, kipsi- ja lastulevy, vanha parketti/laminaatti ja muovimatto. Alustan pitää kuitenkin olla riittävän suora ja kiinteä, eli esimerkiksi huonokuntoisen, vanhan puulattian päälle ei voi asentaa ennen kuin pohja on oikaistu.

Parketin alle asennettava askeläänieristematto tulee soveltua alustalle. Jos Trinity™ parketti asennetaan suoraan betonille tai kipsivalulle suosittelemme PARADOR Duo-Protect askeläänieristettä. Jos alustana on ns. kuiva pohja, eli kipsilevy, puulevy, vanha parketti tai muovimatto, suosittelemme PARADOR Uno-Protect askeläänieristettä. Kun tilaat Trinity™ lattian muista tilata myös askeläänieristematto.

Trinity™ parketin voi asentaa yhtenäisenä lattiana enintään 10 metriä laudan pituussuunnassa ja/tai 8 metriä leveyssuunnassa. Parketin ja seinien väliin tulee aina jättää 10 mm liikkumavaraa. Jos haluat asentaa lattian isommalle pinta-alalle, ota yhteys asiakaspalveluumme lisäohjeita varten.

Trinity™ parketti soveltuu asennettavaksi sekä vesikierto- että sähkölattialämmitykselle. Lue aina lattian mukana toimitettavat asennusohjeet ennen asennuksen aloittamista. Asiakaspalvelumme auttaa mielellään kaikissa Trinityä koskevissa teknisissä kysymyksissä.

Lataa parketin asennusohjeet tästä!

Trinity™ lattian puhdistus ja huolto

Trinity™ lattia on valmiiksi patinoitunut käsinveistetyn tammipinnan ansiosta. Lattia kestää hyvin kulumista, kuten naarmuja ja iskuja, koska valmiiksi patinoituneessa pinnassa kulumisen jäljet eivät juuri näy. Trinity™ lattian ulkonäkö vain paraneekin vuosien saatossa, sillä siihen kohdistuvat iskut ja naarmut tekevät pinnasta entistä patinoituneemman.

Trinity™ lattiat öljyvahaamme Osmo Color kovaöljyvahalla kolmeen kertaan ennen kuin toimitamme lattian asiakkaallemme. Kovaöljyvaha tekee lattiasta hyvin kestävän ja helpon pitää puhtaana. Lattian hoito on hyvin helppoa, lattian puhdistus tehdään moppaamalla, käyttäen Osmo Color Lattiasaippuaa. Tämä pesuaine on erityisesti tarkoitettu öljyvahatuille parketeille ja puulattioille. Pesuaine sisältää pienen määrän öljyä mikä ylläpitää lattian pintaa ja hoitaa puuta, pidentäen lattian hoitoöljynnän tarvetta.

Yksi Trinityn parhaista ominaisuuksista on että lattiaa ei koskaan tarvitse hioa - silloinhan lattiasta tulee sileä. Käsinveistetyn pinnan tarkoitus on että lattia saa kulua ja patinoitua vuosien saatossa. Kun lattian pinta aikanaan alkaa näyttää nuutuneelta tai se ei enää pysy puhtaana, on aika tehdä lattialle hoitoöljykäsittely. Lattia pestään ensin perusteellisesti ja tämän jälkeen kuivan lattian pintaan levitetään hyvin ohut kerros väritöntä suojavahaa: Osmo Color 3062 - Matta öljyvaha puulattioille. Jos lattia on erittäin kulunut (esimerkiksi julkisissa tiloissa), voidaan lattia ensin käsitellä lattian alkuperäisellä värivahalla, jonka jälkeen lattia öljytään värittömällä suojavahalla. Hoitoöljyäminen on helppo tehdä myös itse, kysy meiltä tarkemmat ohjeet.

Jos lattiaan on tullut pinttynyttä likaa voidaan kohta puhdistaa käyttäen hankauslevyä ja Osmo Color Puhdistussprayta. Lattian voi myös puhdistaa helposti isolta pinnalta käyttäen lattianhoitokonetta ja valkoista- (kevyt puhdistus), punaista- (pinttynyt lika) tai ruskeaa hankauslevyä (erittäin likainen lattia). Kotikäytössä riittää yleensä punainen laikka. Ruskeaa laikkaa käytetään esim. julkisten tilojen lattioiden perusteelliseen puhdistukseen ennen hoitoöljyntää.

Jos lattiaan tulisi erittäin vaikea tahra joka ei lähde pois, on helpointa veistää Trinityn pinnasta tahriintunut kohta pois, paljaalle puulle. Sen jälkeen veistetty kohta öljytään samansävyiseksi kuin lattia. Veistotyökalun ja ohjeet saat asiakaspalvelustamme.

Lataa tästä Osmo Colorin lattianhoito-ohjeet

blabla